Zenés színház > Az Ég tartja a Földet - Erzsébet, a szerelem szentje musical

Az Ég tartja a Földet - Erzsébet, a szerelem szentje musical

Az Ég tartja a Földet - Erzsébet, a szerelem szentje musical

Helyszín: Margitszigeti Szabadtéri Színpad
Dátum: 2023. november .

JEGYVÁSÁRLÁS

Az Ég tartja a Földet - Erzsébet, a szerelem szentje című musical - Margitszigeti Szabadtéri Színpad - 2023. szeptember 1-2.

Lezsák Sándor szövegkönyv és dalszövegíró, Szikora Robert zeneszerző, Zsuffa Tünde író és Cseke Péter a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház igazgatója, rendező, komoly feladatra vállalkozott, amikor Zsuffa Tünde az Ég tartja a Földet című - Árpád-házi Szent Erzsébet életéről szóló – regényét színpadra vitte. A Margitszigeti Színház és Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház közös szabadtéri bemutatója.

Szent Erzsébet életútjának üzenete a mai kor emberének is szól: nem tűrni a hamisságot és az igaztalanságot, segíteni az elesettet, járványok, természeti katasztrófák, éhínség idején is gyakorolni a cselekvő szeretetet. Nem csupán az erkölcsi értékek kerülnek előtérbe, hanem a lovagi kor és a keresztes hadjáratok korszakát is megismerhetik a nézők, miközben trónviszályok, gyilkosságok, kálváriák szövevényén át rajzolódik ki Erzsébet legendás portréja, akinek hite és bátorító szavai bátyjának, a későbbi IV. Béla királynak erőt ad a tatárok dúlta ország újjáépítésében.

A kettős szereosztásban debütáló musicalben többek között Bori Réka, Varga Miklós, Buch Tibor, Szekeres Adrien, Szabó P. Szilveszter,  Szerednyey Béla, Kovács Gyopár, Orth Péter és még számos művész lép színpadra.

Cseke Péter, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház igazgatója, a musical rendezője elmondta: olyan fiatal tehetséges művészeket válogatnak a szerepekre, akik maguk is példaképek. Mint mondta, a produkció díszletét Szendrényi Éva, jelmezeit Berzsenyi Krisztina tervezi. A díszlet és a jelmezek a 1200-as évek elejét idézik meg, ehhez kapcsolódik a "nagyon mai zene".Jegyárak és jegyvásárlás itt

JEGYVÁSÁRLÁS

A jobb felhasználói élmény érdekében az oldalon sütiket használunk.

Top