Michael Nyman Best of koncert 2017-ben Budapesten - Jegyvásárlás itt! - jegyekitt.hu
Főoldal » Koncert » Michael Nyman Best of koncert

Michael Nyman Best of koncert


Helyszín: Erkel Színház 1081 Budapest, Köztársaság tér 30.
Dátum: 2017. november 06. ( hétfő )

Best Of Michael Nyman koncert - 2017. 11. 06. - Erkel Színház, Budapest

A Michael Nyman Band közreműködésével kerül Budapesten megrendezésre a Best Of Michael Nyman koncert 2017. november 9-én az Erkel Színházban.

Mint Nagy-Britannia leginnovatívabb és legünnepeltebb zeneszerzőinek egyike, Michael Nyman munkássága felöleli az operákat és vonósnégyeseket, filmzenéket és zenekari koncerteket. Sokkal több ő, mint pusztán egy zeneszerző: egy előadó, karmester, zenekarvezető, zongorista, szerző, zenetudós és mostanában fotós és filmes. Bár túl szerény ahhoz, hogy „reneszánsz embernek” nevezze magát, féktelen kreativitása és sokoldalú művészete korunk leginkább magával ragadó és legbefolyásosabb kulturális ikonjainak Egy hosszú és figyelemre méltó karrier ezen állomásán megbocsátható lenne, ha megelégedne azzal, hogy csak üljön a babérjain. De ahelyett, hogy visszatekintene egy élet teljesítményére, amely a Piano (Zongoralecke) című filmhez írt díjnyertes zenéjétől és a”The Man Who Mistook His Wife For A Hat” (A férfi, aki összetévesztette a feleségét egy kalappal) című híres operától kezdve az olyan neves zenészekkel, mint Sir Harrison Birtwistle vagy Damon Albarn, történő csúcsminőségű kollaborációk során át vezet, ő még mindig előre tekint – kitolva a művészetének határait olyan változatos és termékeny kreativitás-robbanással, ami olyan energetikus és kihívásokkal teli, mint bármely új és tekintélyromboló fiatal srácé a grundról.

Tavaly egy új dokumentumfilm premierjére került sor „Michael Nyman Folyamatosan dolgozó Zeneszerző” címmel, mely egy intim portré volt művészeti életéről mint zeneszerző, valamint legutóbbi munkájáról mint filmes és fotós. Szintén 2010-ben Nyman folytatta együttműködését az úttörő szovjet filmessel, Dziga Vertovval. Januárban Nyman követte a korábbi, A Férfi Mozikamerával (2002) vonalat két film, a „Tizenegyedik Év” (The Eleventh Year) és a „Világ Hatodik Része” (A Sixth Part of the World) megvágásával, mely mindkettő a késői 1920-as években készült. Az MN Records kiadta mindkettőnek a zenéjét CD-n.

Októberben Nyman bemutatta Vertov filmjének alapos, kockáról kockára készített rekonstrukcióját (Nyman Mozi Kamerával), amelyben felvételeket használ saját személyes filmarchívumából, amelyet az elmúlt két évtizedben forgatott, hogy megalkosson egy modernkori kísérleti dokumentumfilm-készítést.

Nem az a típus, aki csak ül az elefántcsont tornyában, naptára tele van nemzetközi turnékkal a Michael Nyman Band-del, valamint egy sor egyedi és megismételhetetlen, különböző művészekkel együtt megvalósuló előadással. Nyman a késői 1960-as években hagyta első lábnyomát a zenei világban, amikor kitalálta a „minimalizmus” terminusát, és húszas évei közepén megkapta egyik legkorábbi megbízását, hogy írja meg a Birtwistle című 1969-es opera librettóját, amelyet a Greenwood Side készített.

1976-ban megalakította saját zenekarát, a Campiello Band-et (most Michael Nyman Band), és több mint 3 évtizeden keresztül a csapat intenzív és kísérletező zeneszerzői munkásságának laboratóriuma lett. Több mint 30 éven át sikeres karriert élvezhetett filmzeneszerzőként is, ez lett az a szerep, amiről az emberek többsége – őszinte sajnálatára – ismeri őt.

Jegyárak / Szektorárak: 6900, 8900, 9900, 11900, 14900 Ft

 

Top 10

Hogyan vásároljon?

Amennyiben az előadásra helyjegyek vannak, akkor választhat a helyek közül.

Kattintson arra a székre, ahová jegyet szeretne vásárolni!
  Szabad helyek
  Foglalt helyek
  Ön által választott helyek

Amennyiben kiválasztotta az Önnek megfelelő széket, kattintson a nézőtér alatt a "Kosárba" gombra! Ezt követően tudja kifizetni a jegyeket.

Hasznos információk:

E-Ticket információk
A vásárlás részletes menete