Tánc > Grúz Állami Népi Táncegyüttes - Sukhishvili Budapesten

Grúz Állami Népi Táncegyüttes - Sukhishvili Budapesten

Grúz Állami Népi Táncegyüttes - Sukhishvili Budapesten

Helyszín: Margitszigeti Szabadtéri Színpad
Dátum: 2023. május 25.

JEGYVÁSÁRLÁS

National Georgian Ballet - Grúz Állami Népi Együttes a Sukhishvili 2023

A "Sukhishvili" hagyományos grúz és különböző klasszikus táncokat ötvöző műsort mutat be első alkalommal a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon a grúz nép múltjáról és hősiességéről. Az innovatív tánctársulat alapításától kezdve jelentősen eltér a modern balett hagyományaitól, a folklór témákat modernizálva, klasszikus táncelemekkel tölti meg, izgalmas és látványos produkciókat létrehozva. A szigeti színpadon augusztusban látható előadást a lélegzetelállító jelmezek és a gyönyörű koreográfia teszik teljessé. 

A georgiai (grúz) nemzeti balettet 1945-ben Iliko Sukhishvili és Nino Ramishvili alapította, akik nemcsak a színpadon, hanem az életben is egy párt alkotnak. Ez volt az első hivatalos állami tánccsoport Grúziában. A társulat a világ szinte összes színpadán óriási sikerrel lépett már fel, többek között a Sydney Operaházban, a Royal Albert Hall-ban vagy a Metropolitan Operában. Ez az egyetlen népi társulat, amely a leghíresebb és legigényesebb színpadon, a milánói Scala színpadán rekord sikert ért el: tizennégyszer tapsolta vissza őket a közönség egyik fellépésük végén.

A “Sukhishvili” társulat 2019-es nagysikerű fellépése után, hagyományos georgiai és különböző klasszikus táncokat ötvöző műsorával visszatér Margitszigeti Szabadtéri Színpadra. A National Georgian Ballet - Grúz Állami Népi Együttes a Sukhishvili táncestje Budapesten 2023. május 25-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon kerül megrendezésre.

Jegyárak és jegyvásárlás itt!

JEGYVÁSÁRLÁS

A jobb felhasználói élmény érdekében az oldalon sütiket használunk.

Top