A karmeliták jegyek - jegyekitt.hu
Főoldal » Színház » A karmeliták jegyek

A karmeliták jegyek


Helyszín: Magyar Állami Operaház Budapest 1061, Andrássy út 22.
Dátum: 2016-tól

Francis Poulenc A kármeliták három felvonásos operáját 2016 novemberében mutatja be francia nyelven, magyar és angol felirattal a Magyar Állami Operaház.

Francis Poulenc francia zeneszerző operájának alapjául a compiègne-i mártírok igaz története szolgált: a francia forradalom idején, a jakobinus diktatúra egyházellenessége és terrora miatt 1794. július 17-én Párizsban tizenhat kármelita apácát végeztek ki. A nővérek levágott hajjal, a Veni, Creator Spiritust énekelve vonultak a guillotine alá. (Pontosan tíz nappal később véget ért a diktatúra, és Robespierre-t lefejezték.)
A történet központjában egy fiatal arisztokrata lány, Blanche de la Force áll, aki félelmei elől zárdába menekül. Az ő vívódásain keresztül mutatja be a komponista a hit próbáját művében, amely az operairodalom talán legfantasztikusabb és legmegrázóbb fináléjával zárul. A művet Anger Ferenc állítja az Operaház színpadára.

Főszerepekben: Fokanov Anatolij, Boncsér Gergely, Létay Kiss Gabriella, Irlanda Gergely, Budai Lívia

Jegyárak: 700, 2000, 8700, 14200, 19500, 25000 Ft

Jegyvásárlás >

Top 10

Hogyan vásároljon?

Amennyiben az előadásra helyjegyek vannak, akkor választhat a helyek közül.

Kattintson arra a székre, ahová jegyet szeretne vásárolni!
  Szabad helyek
  Foglalt helyek
  Ön által választott helyek

Amennyiben kiválasztotta az Önnek megfelelő széket, kattintson a nézőtér alatt a "Kosárba" gombra! Ezt követően tudja kifizetni a jegyeket.

Hasznos információk:

E-Ticket információk
A vásárlás részletes menete